Kako smo počeli

Naša vinska priča počinje pre Prvog svetskog rata, 1908. godine, kada se 60 ljudi udružilo i zajedničkim sredstvima započelo proizvodnju vina u Jovcu. Nakon Velikog rata, 1922. godine završena je izgradnja jovačke vinarije i velikog vinskog podruma. Nedugo zatim, jovačko vino se sa uživanjem ispijalo širom Evrope. Vino je prestalo da teče iz vinarije Jovac 1991. godine. Vinarija Jovac, veliki jovački vinski podrum i okolni vinogradi bili su napušteni više od tri decenije. Oni sada ponosno stoje obnovljeni u svom nekadašnjem sjaju, sada još lepši nego ikada. Vino u kome se nekada uživalo na evropskim dvorovima ponovo se pravi u Jovcu. Ovoga puta sa strašću i vizijom nove generacije mladih i ponosnih vinara.

Strast

Stvaranje velikog vina počinje u vinogradu. Bez izuzetnog grožđa, stvaranje izuzetnih vina je nemoguće. Uz to, svi ljudi koji učestvuju u stvaranju vina takođe igraju ključnu ulogu u donošenju savršenstva u boci na naše stolove i izletničke korpe. Bez strastvenih ljudi nema sjajnog vina.

Umeće

Sa ponosom prihvatamo tradiciju prvih jovačkih vinara, ali imamo hrabrosti i znanja da ostvarimo svoju viziju i unesemo moderne obrte u tradicionalni proces proizvodnje vina.

Vinarija Jovac

Uspevamo u pravljenju finih vina koja obogaćuju ukus i dušu.